Vacature: ambulant begeleider voor mensen met hersenletsel

Kom jij ons ambulante team binnen NAH Zorg versterken?
Je ondersteunt cliënten met NAH (niet aangeboren hersenletsel) in de thuissituatie.

NAH Zorg is een gespecialiseerde zorgaanbieder in niet aangeboren hersenletsel.
Wij bieden begeleiding en ondersteuning aan mensen met hersenletsel, hun naasten en mantelzorgers. Ons werkgebied is Friesland en aangrenzende gemeenten in Groningen en Drenthe. Wij werken met een hecht en betrokken team van medewerkers.

Belangrijk binnen onze platte organisatie zijn de korte lijnen en diversiteit in zorg-achtergronden van onze medewerkers. Hierdoor zijn we in staat om snel ondersteuning op- en af te schalen en kunnen we ook in complexe situaties binnen ons vakgebied NAH van grote waarde zijn. Samen zorgen we voor een nieuw perspectief voor onze cliënten.

Als ambulant begeleider ondersteun je mensen met hersenletsel (NAH). Je werkt (grotendeels) in de thuissituatie van de cliënt en zet in op alle leefgebieden. De doelgerichte inzet die je biedt richt zich tevens op:  gezondheid, omgaan met het veranderde leven door de gevolgen van hersenletsel, aanleren van compensatiestrategieën, het opbouwen en onderhouden van sociale contacten,
het bevorderen van de zelfstandigheid en praktische inzetten bij het runnen van huishouden en regelzaken. Je sluit regelmatig aan bij teamoverleg, intervisiebijeenkomsten en inhoudelijke verdiepingsdagen met collega’s en specialisten.

Het werk is afwisselend met een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid waarbij je inhoudelijk worden begeleid door de zorgcoördinatoren en andere specialisten, adviseurs welke zijn verbonden aan onze organisatie. Op basis van de unieke individuele hulpvragen en doelen wordt een persoonlijk ondersteuningsplan opgesteld.

Is daarin een andere of aanvullende ondersteuning nodig? Dan leg jij het contact met wijk- en gebiedsteams, andere (zorg-)instellingen en/of netwerkpartners in de regio om te komen tot de meest passende inzet.  Kortom, een rol waarin je fungeert als een soort spin in het web en waar je met praktische kennis als gespecialiseerde begeleider, het verschil kan maken in het welzijn van onze cliënten.

Wanneer pas je in ons team?

  • Je beschikt over een HBO-Diploma, bij voorkeur in de richting van SPH, SW, MWD en staat open voor het aangaan van NAH inhoudelijke verdiepingstrainingen- en cursussen.
  • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ambulante (werk-)ervaring met mensen met hersenletsel;
  • Je wilt minimaal 24 uur per week werken;
  • Je bent gewend om praktisch, gestructureerd en doelgericht te werken;
  • Je bent stressbestendig, pro-actief en beschikt over geduld en inlevingsvermogen ;
  • Je hebt ervaring in het maken, uitvoeren en evalueren van begeleidingsplannen;
  • Je hebt bij voorkeur kennis van de sociale kaart;
  • Je beschikt over een auto, zodat je cliënten kan begeleiden in hun thuissituatie

Solliciteren?

Stuur een motivatiebrief met CV aan dieneke@nahzorg.nl.
De sluitingsdatum 11 december 2023.

Vragen over deze vacature?
Neem gerust contact op met Dieneke de Boer, zorgcoördinator NAH Zorg, via onderstaande gegevens.
Onder genot van een kop koffie of thee maken we graag kennis met jou!

Namens NAH Zorg,
Dieneke de Boer, dieneke@nahzorg.nl

NAH Zorg
Frisiastate 23
9062 GX  Oentsjerk
058 256 3839