Ondersteuning voor mantelzorgers en naasten

Ondersteuning bij het omgaan met NAH in je directe omgeving

Wat wij voor je doen

Van persoonlijke begeleiding tot het inschakelen van de juiste hulpinstanties; wij zijn er voor jou en jouw naaste met NAH.

Persoonlijke begeleiding van jou en je naaste met NAH

Hersenletsel heeft ook gevolgen voor jou als naaste. Daarom bieden we ook ondersteuning aan partner, ouders, kinderen en naasten op het gebied van de woon- en leefsituatie en gezinsrelaties. We ontlasten jou door een dagdeel met jouw familielid met NAH door te brengen. Zo heb jij een momentje voor zichzelf en de ruimte om even geen ‘verzorgende’ te zijn. Heeft een gezin behoefte aan een-op-een ondersteuning, dan zetten we duo-coaching in. Er komen dan twee vaste coaches: een coach voor jou en een coach voor jouw naaste met NAH.

Cliënt en NAH Zorg begeleider

Hulp en ondersteuning in het dagelijks leven

Voor jou als naaste van iemand met NAH kan de impact op het dagelijks leven groot zijn. Bijvoorbeeld als je mantelzorger bent, of als jouw naaste constante zorg nodig heeft. Het leven kan anders zijn dan eerst. Om jou zo goed mogelijk te helpen, bieden we begeleiding, ondersteuning, hulp en advies op het gebied van de woon- en leefsituatie, gezinsrelaties, sociale relaties, dagbesteding, gezondheid en uiterlijk, en relaties en intimiteit. Voorbeelden zijn het opstellen van een dag- en weekplanning, hulp bij de administratie, het meegaan naar ziekenhuisbezoeken en hulp bij een UWV traject.

Cliënt en NAH Zorg begeleider

Inschakelen van de juiste zorginstanties

We werken goed samen met onder andere de noordelijke ziekenhuizen, revalidatie instellingen, huisartsen, hersenletselteams, en een keten van zorgverleners zoals thuiszorgorganisaties, slachtofferhulp en sociale wijkteams. Ook werken we samen met welzijnsorganisaties in de vorm van gemeentelijke initiatieven. Hierdoor kunnen we snel schakelen met en doorverwijzen naar de juiste specialist.

Medisch Centrum Leeuwarden

In contact komen met lotgenoten

Sinds 2018 organiseren we bijeenkomsten voor naasten en mantelzorgers. Hierin bieden we deskundige ondersteuning met mensen die ook naasten of mantelzorgers zijn. In deze bijeenkomsten houden we rekening met de wensen en behoeften van de deelnemers.

Contact met lotgenoten

Onze werkwijze

01

Aanmelding bij NAH Zorg

De eerste stap is het aanvragen van zorg voor jouw naaste. Dit kan direct bij NAH Zorg, maar het kan ook zijn dat je naar ons bent doorverwezen. In beide gevallen krijgen we jouw aanvraag binnen.

02

Vrijblijvende kennismaking

Na jouw aanvraag voor zorg starten we met een kennismaking waarin we jouw situatie en die van je naaste onder de loep nemen. Een kennismaking heb je altijd met een coach die veel kennis heeft over hersenletsel.

03

Ondersteuning die bij jou past

Aan de hand van jouw situatie en de diagnose van jouw naaste, kijken we wat voor ondersteuning en/of instantie bij jullie past. We sluiten hierin aan op jouw wensen en die van je naaste. We maken alvast een eerste plan van aanpak.

04

Aanvraag voor zorg voorbereiden

Zodra we weten welke instantie en zorg voor jouw naaste geschikt is, gaan we de aanvraag voorbereiden en uitwerken. Ook vragen we een indicatiebeschikking aan in de vorm van WMO of WLZ.

05

Opstarten van begeleiding

Nadat de beschikking is afgegeven, starten we de benodigde zorg en ondersteuning op met een persoonlijke coach voor jouw naaste. Ook jij kan een aparte coach krijgen, dit noemen we duo-coaching.

06

Begeleidingsplan opstellen

Gedurende de hele werkwijze houden we een begeleidingsplan bij. Dit is een observatielijst waarin wij de ontwikkeling van de persoon met NAH bijhouden. Ook worden hierin afspraken vastgelegd. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als iemand met NAH niet meer zelfstandig thuis kan wonen? Wij zorgen dat er voor elk scenario een oplossing klaar ligt. Tweemaal per jaar bekijken en evalueren we dit plan opnieuw, zowel schriftelijk als tijdens een gesprek.

Ervaringen van anderen

“NAH Zorg biedt goede communicatie en een luisterend oor. Ik krijg goede begeleiding en ze zijn behulpzaam bij vragen of problemen. Ze zoeken altijd naar een passende oplossing.
Yasir Sneek
Cliënt en NAH Zorg begeleider
8.6
Cliënten beoordelen onze zorg met een 8.6!
Icoon jij staat centraal

Jouw naaste staat centraal

De wensen en behoeften van jouw naaste met NAH zijn voor ons het belangrijkste. Daarom passen wij onze professionele ondersteuning hierop aan.

Icoon deskundige zorgverleners

Deskundige coach

NAH Zorg biedt gespecialiseerde begeleiding. Mensen met NAH en hun families kunnen daarom altijd rekenen op een persoonlijke en deskundige coach.

Icoon kennis van en ervaring met NAH

Kennis van en ervaring

Zowel de oprichter van NAH Zorg als onze deskundigen hebben kennis van en ervaring met NAH, waardoor ze altijd naast de getroffenen en naasten staan.

Vrijblijvend kennismaken met NAH Zorg?

Wil je weten wat wij voor jou en jouw naaste met NAH kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak met ons. Samen verkennen we de mogelijkheden.

Maak direct een afspraak
Dieneke de Boer
Dieneke de Boer
Zorgcoördinator en ambulant begeleider