Ondersteuning bij hersenletsel

Wij helpen je weer mee te doen in de maatschappij

Wat wij voor je doen

Wij helpen je graag en geven informatie, bieden ondersteuning, hulp en advies bij NAH. Bekijk hier wat we allemaal voor je doen.

Hulp en ondersteuning in het dagelijks leven

Niet elke NAH getroffene is hetzelfde. Maar wat voor elke getroffene wel hetzelfde is, is dat de impact van hersenletsel op het dagelijks leven groot is. Het leven kan er anders uitzien dan voorheen. Om iemand met NAH zo goed mogelijk te helpen, bieden we ondersteuning op het gebied van woon-en leefsituatie, gezinsrelaties, sociale relaties, dagbesteding, gezondheid en uiterlijk, en relaties en intimiteit. Voorbeelden van praktische zaken zijn het opstellen van een dag- en weekplanning, hulp bij de administratie en regelzaken, het meegaan naar instanties en bijvoorbeeld ziekenhuisbezoeken.

Dit alles bundelen we in een maatwerk begeleidingsplan. Wij bieden handvatten voor jouw dagelijks leven en maken samen plannen voor de toekomst.

Cliënt en NAH Zorg begeleider

Persoonlijke begeleiding van jou en je familie

Hersenletsel heeft niet alleen gevolgen voor jou, maar ook voor je familie en naasten. Daarom bieden we ook ondersteuning aan partner, ouders, kinderen en naasten op het gebied van de woon- en leefsituatie en gezinsrelaties. Heeft een gezin behoefte aan een-op-een ondersteuning, dan zetten we duo-coaching in. Er komen dan twee vaste coaches: een coach voor de naaste(n) en een coach voor de persoon met hersenletsel.

Cliënt en NAH Zorg begeleider

Inschakelen van de juiste zorginstanties

We werken nauw samen met onder andere de noordelijke ziekenhuizen, revalidatie instellingen, huisartsen, wijk- en gebiedsteams, zorgkantoren, partners binnen de NAH zorgketen Ook werken we samen met welzijnsorganisaties in de vorm van gemeentelijke initiatieven. Hierdoor kunnen we snel schakelen met en doorverwijzen naar de juiste specialist.

Medisch Centrum Leeuwarden

Contact met lotgenoten

We organiseren sinds 2004 groepsbijeenkomsten en activiteiten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Ontspan en geniet met lotgenoten van een museumbezoek, rondvaart, een etentje en meer.

Contact met lotgenoten

Onze werkwijze

01

Contact met NAH Zorg

De eerste stap is het contact met ons servicebureau. Dit kan rechtstreeks bij NAH Zorg, maar het kan ook zo zijn dat je naar ons bent doorverwezen of dat een betrokken consulent van het wijk- of gebiedsteam ons al heeft gesproken. In beide gevallen krijgen we jouw aanvraag binnen en nemen we contact op.

02

Vrijblijvende kennismaking

Na het eerste contact waarin we de aanvraag voor zorg bespreken starten we altijd met een kennismaking waarin we ook gaan bespreken wat jou is overkomen en welke gevolgen dat voor jou heeft. Een kennismaking heb je altijd met een medewerker van ons servicebureau die veel kennis heeft over hersenletsel.

03

Ondersteuning die bij jou past

Aan de hand van jouw situatie, diagnose en gevolgen bespreken we samen welke vorm van ondersteuning bij jou past. We sluiten hierin aan op jouw wensen en die van je naasten. We maken alvast een eerste plan van aanpak zodat het meer concreet wordt.

04

Aanvraag WMO / WLZ zorg

Aansluitend stellen we een indicatieaanvraag op waarin we vragen om een passende beschikking (WMO of WLZ).

05

Opstarten van begeleiding

Nadat de beschikking is afgegeven, starten we het zorgtraject op met een persoonlijke coach. We bieden zo nodig ook ondersteuning aan partner, ouders, kinderen en naasten. Dat doen we veelal middels duo-coaching: zowel de NAH cliënt als de naaste krijgt dan een eigen coach.

06

Begeleidingsplan opstellen

We maken een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin staan de doelen waaraan we samen gaan werken. Een weergave van de periodieke voortgang per zorgperiode, evaluatie en bijsturing zorgt voor bijwerking van dit plan. Tweemaal per jaar bekijken en evalueren we dit plan opnieuw, zowel schriftelijk als tijdens een gesprek, en stellen we bij waar nodig.

Ervaringen met NAH Zorg

"NAH Zorg is vertrouwd, rustgevend en meedenkend. Ik heb een houvast en ben zeer tevreden."
Karin Hardegarijp
Cliënt en NAH Zorg begeleider
9.2
Cliënten beoordelen onze zorg met een 9.2!
Icoon jij staat centraal

Jij staat centraal

Ons vertrekpunt is wie jij bent. Jouw wensen en behoeften zijn voor ons de basis en daar passen wij onze professionele ondersteuning op aan.

Icoon deskundige zorgverleners

Deskundige zorgverleners

NAH Zorg biedt gespecialiseerde begeleiding. Onze cliënten kunnen daarom altijd rekenen op een persoonlijke begeleider/coach.

Icoon kennis van en ervaring met NAH

Kennis van en ervaring met NAH

Wij zijn gespecialiseerd in NAH en zorgen ervoor dat jij de zorg krijgt die je nodig hebt.

Vrijblijvend kennismaken met NAH Zorg?

Wil je weten wat wij voor jou of jouw naaste met NAH kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak met ons. Samen verkennen we de mogelijkheden.

Maak een afspraak
Dieneke de Boer
Dieneke de Boer
Zorgcoördinator en ambulant begeleider